Home

Hartelijk welkom !

Bernard Descheemaeker-Works of Art werd opgericht in september 2000 en is gespecialiseerd in kunstvoorwerpen uit de middeleeuwen en de renaissance (ca. 1150-1675).

Op deze website vindt U een overzicht van mijn collectie. U kan er mijn nieuwsbrieven en catalogi online bekijken.

U vindt hier informatie over tentoonstellingen en opendeurdagen die ik organiseer.

Bij de verkopen aan musea vindt u een overzicht van meer dan 50 schilderijen en objecten die ik aan Belgische en buitenlandse musea heb verkocht.

Deze website wordt regelmatig geactualiseerd. Neem deze op bij uw favorieten en consulteer hem geregeld.

   

Nieuwe catalogus

Mijn meest recente catalogus Quos Ego. Dageraad van een Nieuwe Tijd. Meesterwerken uit de 15de en 16de eeuw (cat. nr.21) is vanaf vandaag online beschikbaar.

Het zijn vreemde en bevreemdende tijden, ook voor de kunsthandel: reisbeperkingen bemoeilijken het fysieke bezoek aan de galerie ; tentoonstellingen worden afgelast ; veilingen gebeuren online ; en kunstbeurzen worden uitgesteld.
Elke kunsthandelaar is op zoek naar andere wegen. Zelf zie ik maar twee valabele alternatieven: enerzijds de digitale wereld, waar allerlei initiatieven opgestart worden, maar waarvan nog niemand weet welke projecten blijvers zullen zijn, en anderzijds de goede oude en vertrouwde catalogus, waarvan dit hier de 21ste uitgave betreft.

Bruikleen aan het Rubenshuis (Antwerpen)

Gezien mijn bijzondere band met het Rubenshuis en uit erkentelijkheid voor het hieraan verbonden documentatiecentrum (het zog. Rubenianum) heb ik het schilderij De Heilige Familie met Sint-Jan (Gerard Seghers, Antwerpen, ca.1638-1643 ; olieverf op doek: 72 X 102 cm) voor meerdere jaren in bruikleen gegeven aan het Rubenshuis te Antwerpen.
Zie ook: catalogus 9 (nr. 23).

Bruikleen aan het Musée de Flandre (Cassel, Frankrijk)

Omdat dit ensemble door de Franse staat als Monument Historique geklasseerd is, mogen deze drie erg vroege, Brusselse retabelgroepen (ca.1430-1440) het Franse grondgebied niet verlaten. Daarom heb ik dit geheel tot 2022 in bruikleen gegeven aan het Musée de Flandre te Cassel -een kleiner, maar erg sympathiek museum net over de Frans-Belgische grens dat zeker een bezoek waard is. Zie ook: catalogus 19 (nr.4).