Home

Bernard Descheemaeker-Works of Art werd opgericht in september 2000 en is gespecialiseerd in kunstvoorwerpen uit de middeleeuwen en de renaissance (ca. 1150-1675).

Op deze website vindt U een overzicht van mijn collectie. U kan er mijn nieuwsbrieven en catalogi online bekijken.

U vindt hier informatie over tentoonstellingen en opendeurdagen die ik organiseer.

Bij de verkopen aan musea vindt u een overzicht van meer dan 50 schilderijen en objecten die ik aan Belgische en buitenlandse musea heb verkocht.

Deze website wordt regelmatig geactualiseerd. Neem deze op bij uw favorieten en consulteer hem geregeld.

   

Nieuwe catalogus

Mijn meest recente catalogus Vigilantia. Een Keuze uit mijn Nieuwste Aanwinsten (cat. nr.23) is vanaf vandaag online beschikbaar.

In deze catalogus -het is inmiddels mijn 23ste- presenteer ik niet minder dan 36 meesterwerken uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Elk van mijn specialismes komt minstens éénmaal aan bod: Vlaams laatmiddeleeuws beeldhouwwerk, email champlevé uit de 12de en 13de eeuw, de gotische ivoorsnijkunst, bronzen kunstvoorwerpen, de parelmoersnijkunst, Vlaamse 17de eeuwse schilderijen en tekeningen, Antwerps aardewerk en het onvermijdelijke 16de eeuws geschilderd email uit Limoges. En toch is er eenheid in al die verscheidenheid: elk stuk is geselecteerd op zijn uitzonderlijke kwaliteit, zijn grote zeldzaamheid, zijn kunsthistorische relevantie en zijn uitstekende conditie.

Bruikleen aan het Musée de Flandre (Cassel, Frankrijk)

Omdat dit ensemble door de Franse staat als Monument Historique geklasseerd is, mogen deze drie erg vroege, Brusselse retabelgroepen (ca.1430-1440) het Franse grondgebied niet verlaten. Daarom heb ik dit geheel tot 2025 in bruikleen gegeven aan het Musée de Flandre te Cassel -een kleiner, maar erg sympathiek museum net over de Frans-Belgische grens dat zeker een bezoek waard is. Zie ook: catalogus 19 (nr.4).